• BIST 9548.09
  • Altın 2504.628
  • Dolar 32.501
  • Euro 34.5626
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 27 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali İstanbul Yolcusu

9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali  İstanbul Yolcusu
Festival Organizasyon Komitesi Başkanı Selma Sonat bu yıl Marmaris’i her gün on binlerce insanın gelip geçtiği Yeni Kadıköy Vapur İskelesi üzerindeki Şirket-i Hayriye Sanat Galerisinde “Marmarist” Karma Güzel Sanatlar Sergisi ve çeşitli Kültür ve Sanat

Bu yıl 07 Mart  2014 Cuma Günü İstanbul Yeni Kadıköy Vapur İskelesi  üzerindeki Şirket-i  Hayriye Sanat Galerisi’nde açılışı yapılacak olan 9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali   Basın toplantısı Kalimerhaba Derneği – Marmaris Kültür Merkezi’nde sanatçıların ve sanata duyarlı basın mensuplarının yoğun katılımı ile gerçekleşti.
Hazırlanan basın bildirisini okuyan Festival Organizasyon Komitesi Başkanı Selma Sonat bu yıl Marmaris’i her gün on binlerce insanın gelip geçtiği  Yeni Kadıköy Vapur İskelesi üzerindeki Şirket-i Hayriye Sanat Galerisinde “Marmarist”  Karma Güzel Sanatlar Sergisi ve çeşitli Kültür ve Sanat etkinlikleri ile tanıtmaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını belirterek, 
Kadıköy  Yeni Vapur İskelesi ‘nin üç cephesine konacak toplam 16 metre uzunlundaki afişle festivalin milyonlarca insan tarafından fark edileceğine dikkati çekti.
Marmaris’te bulunan tüm yerel yönetim, Oda, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Turizm Birliklerine bu festivalin etkinlileri ile Marmaris’in tanıtım fırsatını değerlendirmeleri yolunda önerilerde bulunduklarını belirten Selma Sonat bu konuda aylar önce yapılan müracaatlarına bir çoğundan yanıt bile alamadıklarını üzülerek belirtti.
Ancak konuya duyarlılık gösteren Marmaris Ticaret Odası’nın bu festivalin İstanbul etkinlikleri sırasında Osmaniye Bal Evi’ni tanıtacağını, İçmeler Belediyesi’nin her yıl olduğu gibi 27 Dünya Tiyatrolar Günü Salon tahsis ettiğini bu özel gecede Aşk Oyunları adlı eseri sahnelemenin yanı sıra ayni zamanda İçmeler için bir Veda programı yer alacağını söyledi.
Sonat bir basın mensubu tarafından kendisine yöneltilen “ Niçin her yıl olduğu gibi bu yılda Marmaris’te bu etkinliği başlatmıyorsunuz” sorusunu, “Bizim festivalimiz her yıl  Kalimerhaba Derneği – Marmaris Kültür Merkezi  ve Point Center  içerisinde bulunan 1000 m2 bir alan kullanılarak gerçekleşiyordu. Ancak bu yıl Point Center tadilata girince Marmaris Belediyesİ’ne Festivalimizin başlangıç tarihinden 5 ay önce Kasım Ayı içinde müracaat ederek, Marmaris Belediyesi  Sanat Galerilerinden birini Mart ay içerisinde müsait oldukları bir hafta bize tahsis etmelerini istedik. Yanıtları o tarihlerde tüm salonlarımız doludur oldu. Bu güne değin 10 yıl boyunca tarafımıza Marmaris Belediyesi tarafından verilen tüm olumsuz yanıtların belki de en güzeli buydu. Çünkü Belediye Sanat  Evi bu kadar etkinliğe ev sahipliği yapıyorsa ne kadar sevindirici diye düşündüm. Tabii ki bunun yanı sıra Marmaris’in 9 yıldır istikrarlı bir şekilde devam eden tek Uluslararası Kültür Sanat Festivali olan, 9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali’ne yetecek kapasitede bir Güzel Sanatlar Galerisi bulunmaması ise fevkalade üzücü bir durumdur.
Bu şartlar altında yıllardır bizi davet eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeni Kadıköy İskelesi üzerindeki Şirket-i Hayriye Sanat Galerisinin sanatsever yöneticisi Ayşegül Abay 9. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali’ni konuk etmek isteyince biz de kendilerine olumlu yanıt verdik.
Sanırım bu kararımız hem festivalimizin prestiji, hem de güzel Marmaris’imizin tanıtımı adına hayırlı olacaktır.
Festivale emeği geçen tüm sanatçılara karınca kararınca bizi destekleyen sanata duyarlı sponsorlarımıza ve her yıl olduğu gibi yanımızda duran Marmaris Ticaret Odası, Marmaris Deniz Ticaret Odası, Marmaris Şoförler Odası, Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İçmeler Belediyesi’ne ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür ederim dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141