• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

72 yaşında üniversiteye kaydoldu

72 yaşında üniversiteye kaydoldu
Maddi imkansızlıklar nedeniyle zamanında okuyamayan 72 yaşındaki İbrahim Patır, bölüm birincisi olarak kazandığı Almanca Öğretmenliği bölümüne kaydını yaptırdı- Patır: "Bu yıl torunum yaşında gençlerle aynı sınıfta eğitim göreceğim. Bu benim için güzel bi

DURMUŞ GENÇ - Maddi imkansızlıklar nedeniyle zamanında okuyamayan 72 yaşındaki İbrahim Patır, dışarıdan bitirdiği ilköğretim ve lisenin ardından girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) aldığı 352,815 puanla ilk ve tek tercihi olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Bölümü'nü en yüksek puanla kazanarak kaydını yaptırdı.

Yaklaşık 30 yıl Avusturya'da işçi olarak çalıştıktan sonra 2008 yılında Türkiye'ye dönen Patır, Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde apart işletiyor. Kaydını yaptırmak için üniversiteye gelen Patır'ı görevliler karşılayarak, işlemlerinin yapılmasında yardımcı oldu. Kayıt sırasında sınıf arkadaşları ile biraraya gelen Patır onlarla bir süre sohbet etti.

72 yaşındaki İbrahim Patır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokuldan mezun olduktan sonra maddi imkansızlıklardan dolayı eğitimine devam edemediğini ve yurt dışında çalışmaya başladığını söyledi.

2008'de Türkiye'ye döndüğünü ve okumayı çok istediği için Açık İlköğretim'e kaydolduğunu belirten Patır, "Okumak, içimde kalan bir ukdeydi. Bunu yerine getirmek istedim. Çok okumak istememe rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle bu mümkün olmadı. Bu nedenle yurt dışında çalışmaya gitmek zorunda kaldım. 2008 yılında Türkiye'ye döndükten sonra Açıköğretime kaydımı yaptırdım" dedi.

Okuma azminin bu süreçten sonra daha çoğaldığını vurgulayan Patır, "Burayı bitirdikten sonra bir rahatlık olacağını düşündüm fakat olmadı. Baktım ben daha ilerisini istiyorum. Açıköğretim Lisesini yüksek notlarla bitirdikten sonra üniversite hayali kurmaya başladım. Bu hayalimi gerçekleştirmek için sınava girdim. Sınavdan 352.815 puan aldım. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Almanca Öğretmenliği Bölümüne aldığım puanla bölüm birincisi olarak yerleştim. Bugün kaydımı yaptırmaya geldim ve numaram 001." diye konuştu.

- Gençlere örnek olmak istedim

Sınav öncesinde kendisine bir hedef koyduğunu dile getiren Patır, hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi. Almanca öğretmenliği ile birlikte Açık Öğretim Fakültesi'nden ikinci bir bölüm okumayı düşündüğüne işaret eden Patır, "Ben kendimi zorladım, çalıştım ve başardım. İsteyince gerçekten yapılıyor. Gençlerde biraz çalışsınlar, emek versinler. Benim kadar olamasa bile muhakkak ki bir şeyler yapacaklardır. Boş durmaktansa hem çalışsınlar hem Açoıköğretim'de okusunlar" dedi.

Üniversiteyi bitirdikten sonra yaşı el verirse yükses lisans yapmayı hedeflediğini dile getiren Patır, şöyle konuştu:

"Ben Almanca Öğretmenliği yanında Açıköğretimde okuyarak iki üniversite birden bitirmeyi planlıyorum. Sonra Allah ömür verirse yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Öğrenmenin yaşı yok hayatımın sonuna kadar öğrenmeye, okumaya devam edeceğim. Bu yıl torunum yaşında gençlerle aynı sınıfta eğitim göreceğim. Bu benim için güzel bir duygu ama gençlerden baya olumsuz tepkiler alıyorum. 'Dede sen otur torunlarını sev üniversitede ne işin var, bize mani olma' diyenler oluyor. Aslında ben onlara örnek olmaya çalışıyorum. Ben bölüm birincisi olarak o kadar yüksek puan alıp kaydımı yaptırabiliyorsam onlarda bölüm 45'incisi olsunlar ama çalışsınlar. Ben burada onlara hiç kimsenin önünü kapatmıyorum. Ben onlarla tecrübelerimi bilgilerimi paylaşacağım."

Bazı sınıf arkadaşlarının kendisini ziyarete gelerek tebrik ettiğini ifade eden Patır, ailesinin de kendisine destek vererek her zaman yanında yerr aldıklarını ifade etti.

Muhabir: Durmuş Genç
Yayınlayan: Tuncer Çetinkaya

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141