• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

6 aydır tedavi edilemeyen babalarını gözyaşları içinde karşıladılar

6 aydır tedavi edilemeyen babalarını gözyaşları içinde karşıladılar
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde geçen yıl denize balıklama atlarken boynu kırılan, omuriliği zedelenen, ardından akciğeri iflas eden 35 yaşındaki Abdullah Öğmen, sevk edildiği İstanbul'dan akciğerine diyafram pili takılmadan döndü. Öğmen'in yaşları 6-10 aras

(Muğla), (DHA) - Seydikemer'in Güneşli Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Abdullah Öğmen, geçen yıl 22 Temmuz'da eşi 27 yaşındaki Yasemin, çocukları 10 yaşındaki ikizler İbrahim ile İrem, 8 yaşındaki İsa ve 6 yaşındaki İhsan ile Fethiye'deki Karataş Plajı'na yüzmek için geldi. 1 metrelik kaya parçasının üzerinden balıklama denize atlayan Abdullah Öğmen, sığ suda başını kaya parçasına çarptı. Boynu kırılan ve omuriliği zedelenen Öğmen, çevredekiler tarafından sudan çıkarıldı. Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nde tedaviye alınan Öğmen'in yuttuğu tuzlu su nedeniyle akciğerinin iflas ettiği tespit edildi. Bir süre solunum cihazına bağlı tedavi gören Öğmen, daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 2 Ağustos'ta boynundaki kırık ameliyat edilen Öğmen, 2 ay hastanede tedavi gördü. Hastane yönetimi aileye, Öğmen'in akciğerinin yeniden çalıştırılması için diyafram pili takılması gerektiğini söyledi. 


İSTANBUL'A GETİRİLMESİ İSTENDİ

Ailenin yardım çağrısı üzerine Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Öğmen'in tedavisini üstlenerek akciğerine pil takılması için İstanbul'a getirilmesini istedi. 25 Ekim'de büyük umutlarla İstanbul'a sevk edilen Öğmen'e 20 gün yoğun bakım ünitesine bağlı şekilde kontroller yapıldı. Ancak felçli durumdaki Öğmen'e kas gelişiminin yeterli olmadığı gerekçesiyle diyafram pili takılmadı. 60 kilodan 40 kiloya düşen Öğmen, dün sabah saatlerinde ambulansla İstanbul'dan tekrar Fethiye'ye gönderildi.

GÖZLERİ YAŞLI BABALARINI BEKLEDİLER 

Babalarının tedavi görüp Fethiye'ye döneceği hayaliyle bekleyen 4 çocuk, Fethiye Devlet Hastanesi acil girişinde Öğmen'i bekledi. Ambulanstan indirilen babalarını sedyede hareketsiz halde gören çocuklar gözyaşlarına boğuldu. Abdullah Öğmen kontrollerinin ardından tekrar tedaviye alındı. Aylardan bu yana babalarının tedavi olup dönmesini bekleyen İbrahim, İrem, İsa ve İhsan, dedeleri İbrahim Mergen tarafından güçlükle sakinleştirildi. Acil servisin penceresinden babalarını izleyen çocuklar dakikalarca gözyaşı döktü. 

"220 BİN LİRA BULACAK GÜCÜMÜZ YOK" 

Öğmen'in kayınpederi İbrahim Mergen, kazanın temmuz ayında gerçekleştiğini söyledi. Öğmen'in Muğla'da ameliyat olduğunu daha sonra İstanbul'a gönderildiğini anlatan Mergen, şöyle dedi:

"İstanbul'da diyafram pili takılamamış. 3 aydır bekliyoruz. Son olarak Ankara'dan onay çıkmadığı gerekçesiyle damadıma pil takılamadığını söylediler. Fethiye'ye geri gönderildi. Çocukların babası 'iyileşsin' diye uğraşıyoruz. Buraya geri geldi. Herhalde 'ölsün' diye gönderdiler. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Cebimizde para yok. 'Parasıyla yaptıracaksınız, yaptırın' demişler. Ama paramız, çaremiz yok. 220 bin lira para gerektiği belirtiliyor. 4 çocuğa zor bakıyoruz. Zor durumdayız. Koca İstanbul'da iyileşmeyen burada nasıl iyileşsin? Çocuklar her gün ağlıyor. Neden tedavi olmadı bilemiyoruz." 

"HAYALLERİMİZ GERÇEKLEŞMEDİ" 

Güneşli İlkokulu'nda okuyan Öğmen'in büyük oğlu İbrahim Öğmen de konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Öğmen, babası kaza geçirdikten sonra dedelerinin kendilerine sahip çıktığını anlattı. Babasının tedavi edilmeden İstanbul'dan geri geldiğini belirten Öğmen, "Babamızı istiyoruz. Hayallerimiz gerçek olmadı. Babamın iyileşmesi için para gerekiyor. Ancak hiç paramız yok. Babasız hiçbir iş olmuyor. Babamın iyileşmesini istiyoruz. Şu an bize dedem bakıyor. İşlerine dahi gidemiyor" dedi.

"DEVLET İNŞALLAH BİZE YARDIM EDER" 

Ağlayarak konuşan kızı İrem Öğmen de aylardır babalarını göremediklerini söyledi. Babasıyla gittikleri plajda kazanın yaşandığını hatırlatan Öğmen, "Babam hala iyileşmedi. Tek çaremiz babamızın iyileşmesi. Babamın iyileşmesi için o parayı bulmamız lazım. Devlet inşallah bize yardım eder. Allah büyüktür. Allah babamızı iyileştirebilir" diye konuştu.

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141