• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

500 milyar dolar nerede

500 milyar dolar nerede
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmağa Zigana Dağı'nda hayatını kaybeden amatör dağcılara başsağlığı dileyerek başladı.

500 milyar dolar nerede


Zenginlik YANDAŞLARA yoksulluk YURTTAŞLARA pay edildi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmağa Zigana Dağı'nda hayatını kaybeden amatör dağcılara başsağlığı dileyerek başladı.

SEN TÜRKLÜKTEN BAHSETME
Bahçeli'nin Grup konuşmasının tam metni..

AKP KORKU TOPLUMU YARATTI
Bahçeli, AKP iktidarının bir 'korku toplumu' yarattığını ifade etti. Bahçeli, "Yüce milletimiz bir avuç siyaset bezirganı tarafından tarumar edilmektedir" şeklinde konuştu.

301. maddenin kaldırılmasını eleştiren Bahçeli, "AKP ile birlikte 'Ben Türküm' demenin ayıplandığı ve ırkçılıkla suçlandığı bir ortam yaratılmıştır. Milli değerlerimizin yıpratıldığı bu hazin dönemde, Başbakan Erdoğan'ın bu konuşmalarını ve tavrını herkes unutsa bile MHP unutmayacaktır" dedi.

ERGENEKON HUKUKİ SÜREÇTEN ÇIKARTILDI
Ergenekon soruşturmasının iktidar ve CHP tarafından polemik konusu yapılarak hukuki süreçten çıkartıldığını savunan Bahçeli, "Biri davanın savcısı, diğeri avukatı oldu. Dava süreci bu şekilde hukuki sürecinden saptırıldı" dedi. Bahçeli, bazı dış mihraklar tarafından çeşitli bilgi ve belgeleri nservis edilerek bilgi kirliliği yaratıldığını söyleyerek, "Bu belgeler ve bilgiler çeşitli medya kuruluşlarınca yayınlanmış, iktidar bunu engellemek için hiç bir tedbir almamıştır" şeklinde konuştu.

TRT'YE GÜNEY ELEŞTİRİSİ
"Kim olduğu neye hizmet ettiği belli olmayan bir adam" olarak tanımladığı Tuncay Güney'in TRT'ye çıakrtılmasını eleştiren Bahçeli, "Bunu habercilik heyecanı ile açıklamak mümkün değildir. Yıllardır siyaset yapan MHP'nin Ankara'daki faaliyetlerini yayınlamaktan kaçınan TRT, okyanusötesi bağlantı yaparak karanlık bir adamı ekrana çıkartmıştır" dedi.

İKTİDAR BULUNUR AMA ORDU BULUNMAZ
Bahçeli, "Her zaman halkın iradesi ve tercihi ile yeni bir hükümet bulunur. ancak yeni bir ordu, yeni bir polis ve hukuk adamı bulamayacağız. Biz bin yıldır buradayız, sonsuza kadar da burada kalacağız. Ay yıldızlı bayrağı Allah'ın izniyle sonsuza kadar dalgalandıracağız" şeklinde konuştu.

SERVETİNİN KAYNAĞINI AÇIKLAYAMAYAN BAŞBAKAN
"Servetinin kaynağını açıklayamayan, yakınları yolsuzluklara bulaşan ve dokunulmazlık zırhına sığınan bir başbakanın temiz siyasetten bahsetmesi Türk milletini aldatmaktır. Meclis'te bekleyen dokunulmazlık dosyalarının yüzde 86'si AKP ve DTP'li vekillere aittir. 29 Mart, bu kirli siyaseti tasfiye etmek için ilk fırsattır. "AKP alternatifsiz" deniyor. AKP'nin hangi konuda alternatifsiz olduğunu açıklayın. AKP bölücülere cesaret vermekte, ülkede çatışma ortamı yaratmakta alternatifsizdir" şeklinde konuşan Bahçeli, AKP iktidarı döneminde sefaletin yeniden hortladığını söyledi.

ZENGİNLİK YANDAŞLARA YOKSULLUK YURTTAŞLARA PAY EDİLDİ
AKP hükümetinin rakamlarla, 'nereden nereye geldik' tabloları ile halkı kandırdığını söyleyen Bahçeli, "Sayın Başbakan 6 yılda milli gelirin 500 milyar dolar arttığını söylüyor. 500 milyar dolar artış demek, kişi başına gelirin 7 bin dolar artması demektir. Bizim vatandaşımızın refahında hiç bir artış olmamıştır. Sayın Başbakana soruyorum. Bu para nereye gitti? AKP döneminde zenginlik yandaşlara, yoksulluk yurttaşlara pay edilmiştir" şeklinde konuştu.

Bahçeli, cari açıktaki düşüşün de hükümetin başarısı olarak gösterildiğini, ancak uluslararası enerji fiyatlarındaki düşüş ve talep daralması nedeniyle ithalatın düşmesinde kaynaklandığını savundu.


Bahçeli Grup konuşmasının ardından partisinin Adana il teşkilatına yeni üye olan partililere rozet taktı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141