• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

50 MİLYONLUK BORÇLANMAYA “HAYIR” DEDİLER…

50 MİLYONLUK BORÇLANMAYA “HAYIR” DEDİLER…
Muğla Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu, Büyükşehir Belediyesi’nin 50 Milyonluk Kredi borçlanma talebine “Hayır” oyu kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Gültekin Akça, “Muğla Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu, Büyükşehir Belediyesi’nin 50 Milyonluk Kredi borçlanma talebine “Hayır” oyu kullandı” dedi.

Akça, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Muğla Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu olarak bugüne kadar Muğla ve Muğlalı için faydası olacak öneri ve talepleri olumlu karşılayarak destekledik. Muğlamız için faydası olmayacak taleplere ise olumsuz görüş bildirdik.

Seçildiğimiz günden bu güne kadar Muğlamız için olumlu bir muhalefet anlayışı içinde hareket ettik ve etmeye de devam edeceğiz.

10 Ağustos 2017 tarihindeki meclis oturumunda gündeme gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 50 Milyonluk Kredi borçlanma talebine  olumsuz görüş bildirerek “Hayır” oyu kullandık”

Muğla Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Gülteki Akça, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyeler bütçelerini yıllık gelir ve gider durumlarını dikkate alarak hazırlarlar. Muğla Büyükşehir Belediyesi de 2017 yılı bütçesini bu bağlamda hazırlamıştır.

Bütçe miktarı da diğer Büyükşehir Belediyeleri ise kıyaslandığında o belediyelerin bütçelerine yakın olduğu görülmektedir.

Bu bağlamda 50 Milyonluk borçlanma yetkisi talebi ise belediyenin gelir ve gider tahminlerini tutturamadığını göstermektedir.

Esasen belediyelerin başarısı bütçelerinden yatırıma ve işçi alacaklarına ayırdıkları payla doğrudan bağlantılıdır.

Maalesef Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu iki konuda ortalamanın altında kaldığını görmekteyiz.

Daha önce dile getirdiğimiz gibi Muğla’nın çehresini değiştiren ciddi yatırımlar yapılmadığı gibi siyasi sebeplerle çok sayıda taşeron işçi çalıştırılarak ciddi personel harcamasına gidilmiştir.

Önceki açıklamalarımızda da dikkat çektiğimiz gibi, bu kadar çok personele rağmen özellikle alt yapı ve yol çalışmalarındaki gecikme nedeniyle  vatandaşlarımızın günlük hayatını olumsuz etkileyen sıkıntılar yaşanmaktadır. Muğla’da hala Muğla Büyükşehir Belediyesi denince akla ilk olarak akmayan sular geliyor.

Personeli iyi yönetmek de idarenin önemli görevlerinden birisidir. Fazla işçi çalıştırılmasının kaliteli ve fazla iş anlamına gelmediği muhakkaktır. Bunun en güzel örneği de Muğla Büyükşehir belediyesidir.

AK Parti Grubu olarak alınacak olan kredinin uzun vadede belediyenin borç yükünü artıracağını dile getirdik ve grup olarak borçlanmaya  karşı çıktı.

Belediyenin bütçesini daha gerçekçi yapmasını ve hizmet odaklı bir perspektifle çalışma yapmasını Muğla halkı adına bekliyoruz”

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141