• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

5 Yıldızlı Öğrenci Yurdu!

5 Yıldızlı Öğrenci Yurdu!
Marmaris'in İçmeler mahallesindeki etrafı kızılçam ormanlarıyla kaplı, leb-i derya manzaralı otel, Bakanlık 'olur'uyla, öğrenci yurduna dönüştürüldü. 5 yıldızlı otel konforuna sahip yurdun tüm odalarında plazma TV ile klima bulunuyor,

Marmaris'in İçmeler mahallesindeki etrafı kızılçam ormanlarıyla kaplı, leb-i derya manzaralı otel, Bakanlık 'olur'uyla, öğrenci yurduna dönüştürüldü. 5 yıldızlı otel konforuna sahip yurdun tüm odalarında plazma TV ile klima bulunuyor, 24 saat sıcak su akıyor. Havuzdan da yararlanabilen öğrenciler, “Cennete gibiyiz” diyor...

Mülkü Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait İçmeler Mahallesi'ndeki dağlık ve ormanlık alanın eteğinde bulunan, 1991'de kullanımı 49 yıllığına Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'na (TESK) verilen arazi üzerine 2002'de inşa edilen, “Park Panorama” adlı 4 yıldızlı otel, Mağla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu'nun (MTMYO) öğrencilerine yurt olarak hizmet vermeye başladı.

MTMYO Müdürü Zekeriya Bingöl, bazı çevrelerin gerçekleşmeden önce 'hayal' olarak nitelediğini belirttiği dönüşümü şu sözlerle anlattı:

“2012-2013 öğrenim yılında hizmete giren okulumuzun öğrencilerden, gerek ulaşım zorluğu gerekse kiraların pahalılığından ötürü yurt talebi geliyordu. Üniversitemizin Rektörü sayın Mansur Harmandar'la birlikte çözüm aradık. Okulumuzun hemen yanıbaşındaki TESK'in kullanımındaki otelin yurda dönüştürülmesi için girişimlerde bulunmayı kararlaştırdık. Otelin işletmesini üstlenen Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Başkanı sayın Şükrü Ayyıldız, sağ olsunlar sıcak baktılar. Ancak asıl yetkinin TESK'de olduğunu belirttiler. TESK Başkanı sayın Bendevi Palandöken de, sayın Ayyıldız gibi kendileri açısından sakınca olmadığını hatta eğitime katkı sağlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. Bunun üzerine mülk sahibi olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesindeki Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne başvurumuzu yaptık. 2015 Nisan ayında Bakanlığın olur vermesiyle birlikte otel, tüm taşınır ve taşınmazlarıyla 49 yıllık kullanım süresinin geriye kalan 24 seneliğine üniversitemize devredildi. Sözleşme imzalandıktan sonra yaptığımız ufak tefek değişikliklerin ardından bina Mayıs 2015'te kız ve erkek öğrencilerimize yurt olarak hizmet vermeye başladı. Şu anda 115 öğrencimiz burada konaklıyor”

“SANKİ CENNETTEYİZ”

'Otel'de konaklayan MTMYO öğrencileri de yurtlarından çok memnun olduklarını, kendilerini şanslı hissettiklerini söyledi. Turizm Rehberlik Bölümü öğrencisi ve okul temsilcisi Fadime Korkmaz, “İnanması çok zor ama cennetin ortasındaki bir tesiste 5 yıldızlı konfor içindeyiz. Mayıs ayı ile birlikte yurdun havuzunu da kullanmaya başlayacağız. Bize bu imkanları sağlayanlara teşekkür ederiz” dedi. Animasyon Bölümü öğrencisi Ulaş Yalınkaya da “Marmaris güzel yurdumuz çok güzel okul bitince burayı çok özleyeceğiz” diye konuştu.

YOK ARTIK!

5 yıldızlı otelde öğrencilere sağlanan imkanlar 'yok artık' dedirtecek cinsten..

Tüm odalarda plazma TV ile klima bulunuyor, 24 saat sıcak su akıyor. Haftada 1 kez odalar, okul görevlileri tarafından temizleniyor, çarşaflar ve yastık kılıfları değiştiriliyor. 3 restoran, 1 seminer, 1 de çok amaçlı salonu kullanan öğrenciler, Mayıs ayından itibaren de yurdun önündeki havuzdan yararlanabiliyor, sadece 2 lira karşılığı 4 çeşit yemek yiyebiliyor.  Tüm bu konfora ve hizmete karşılık, otellerin 1 gecelik konaklama bedelini onlar aylık olarak ödüyor.

2 kişilik odalarda kalanlar konaklama ücreti olarak 300, 3 kişilik odalarda kalanlar ise 225'er lira aylık ücret veriyor.  (Ender TÜRKKAN)

 

5-yildizli-yurt-2.jpg

5-yildizli-yurt-1.jpg

5-yildizli-yurt-3x.jpg

5-yildizli-yurt-5.jpg

oda-manzarasi-3x.jpg

oda-manzarasi-4x.jpg

oda-manzarasix.jpg

ogrenciler-memnun-2x.jpg

ogrenciler-memnun-5x.jpg

ogrenciler-memnunx.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141