• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'ne doğru

474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'ne doğru
Vali Savaş: "Festivalin kutlama programı, mahalli idareler seçim yasaklarına rastlanması nedeniyle 22-27 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, 474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin kutlama programının, yerel seçim yasaklarına rastlaması nedeniyle 22-27 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

Valilik Toplantı salonunda toplanan Mesir Tertip Komitesinin başkanlığını yapan Savaş, ilin en önemli kültürel gelenek ve zenginliği olan ve bu yıl 474. kez gerçekleştirilecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin hazırlıklarının komite tarafından sürdürüldüğünü kaydetti.

Savaş, "Geleneksel özüne bağlı kalarak, her yıl bir öncekinden daha coşkulu ve daha zengin programlarla kutlanan, 2012 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edilen Manisa Mesir Macunu Festivali'nin 2014 yılında da ulusal ve uluslararası katılımlarla gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. 21 Mart Nevruz Bahar Bayramında Mesir Macunu Karma Töreni ile başlayacak festivalin kutlama programı 2014 yılı mahalli idareler seçim yasaklarına rastlanması nedeniyle 22-27 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecektir" dedi.

- Karma töreni 21 Mart'ta

Nevruz Bayramında "Mesir Macunu Karma Töreni" yapılacağını açıklayan Vali Savaş, her yıl düzenlenen Nevruz kutlama programının ardından kortej yürüyüşü ve geleneksel mesir karma töreninin gerçekleşeceğini daha sonra Nevruz Şöleni ile Halk Ozanları Konserlerinin düzenleneceğini duyurdu.
Vali Yardımcısı başkanlığında Festival Yürütme Komitesi kurulduğuna işaret eden Savaş, belediye ve İl Özel İdaresinden 750'şer bin lira olmak üzere ilk etapta toplam 1,5 milyon liralık bütçe ayrıldığını, bunun arttırılabileceğini, diğer kuruluşların da aynı ve nakdi yardımlarının olacağını söyledi.

- Bu yıl 2 yenilik var

Bu yıl festivalde ilk kez düzenlenecek 2 yeni program bulunduğunu belirten Savaş, bu yıl nisan ayında yapılacak kutlamalar kapsamında "Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Kongresi" ile "18 Yaş Üzeri Bayanlar Mesir Kap Tenis Turnuvası" düzenleneceğini ifade etti.

Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise bu yıl da 5 ton mesir saçımı yapılacağını belirtti.

Festivalin 2012 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edildiğini hatırlatan Tanık, geçen yılki festivalin UNESCO tarafından bastırılan dergide geniş yer bulduğunu, bu yıl da dergi sayesinde daha da tanınacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ile Celal Bayar Üniversitesi, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Organize Sanayi Bölgesinin temsilcileri katıldı.

Muhabir: Turgay Duyar
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141