• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümünü gururla, coşkuyla ve mutlulukla karşılıyoruz. 91 yıldır dimdik ayakta duran, her tür karanlık müdahaleye karşı aydınlığın kalesi olan Cumhuriyetimizin daha ileri adımlara, daha güzel yarınlara imza atacağından hiçbir kuşku

Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümünü gururla, coşkuyla ve mutlulukla karşılıyoruz. 91 yıldır dimdik ayakta duran, her tür karanlık müdahaleye karşı aydınlığın kalesi olan Cumhuriyetimizin daha ileri adımlara, daha güzel yarınlara imza atacağından hiçbir kuşku duymuyorum; Elbette her yanlış gidişin bir sonu olacaktır.

 

Bundan 91 yıl önce ortaya konan irade ile çağdaş, medeni ve özgür bir toplum yaratma noktasında çok ileri bir adım atılmıştı. 1923 yılı, ülkemizin dünyanın pek çok gelişmiş ülkesini gerilerde bırakacak bir aydınlanma ve ilericilik kavramını, yani Cumhuriyetimizin kuruluşunu ifade etmektedir.

 

29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar hem memleketimizi kurtarmış hem de tarihsel olarak son derece ileri bir hamle olarak Cumhuriyeti ilan ederek aydınlık bir iradeyi ortaya koymuşlardı.

 

Halkımızı, kadını ve erkeğiyle, köylüsü ve kentlisiyle, genci yaşlısıyla her türden ayrımcı ideoloji ve düşünceye karşı eşitlik, özgürlük, hoşgörü, barış ve demokrasi düşüncesi etrafında birleştirerek aydınlığa doğru yürünmüş ve önemli bir mesafe alınmıştı.

 

Bugün Yeni Osmanlıcı, saltanat sevdalısı bir partinin gerici ve karanlık müdahalelerine maruz kalan Cumhuriyetimizin en ileri kazanımları direniyor. İçinden geçtiğimiz süreçlerde pek çok sağ iktidar bu aydınlık iradeyi geriletme noktasında çabalarda bulunmuş ve en son bugünün AKP iktidarı bu çabaların son halkasını oluşturmuştur.

 

Ancak tüm bu çabalar git gide ciddi bir çıkmaza girmekte ve Cumhuriyetin temellerinin ne kadar sağlam olduğu ve ülkemizin derinlerine kök saldığı anlaşılmaktadır. Kuşkusuz zor dönemlerden geçilmektedir. Ancak gerek iç gerekse dış politikada açmazlarla boğuşan iktidar önünü görebilme özelliğinden yoksundur.

 

Barış, özgürlük, demokrasi, çağdaşlaşma, eşitlik ve hoşgörü anlamına gelen Cumhuriyetin savunucuları olarak bizler tarihimize sahip çıkarak ve o tarihten çok daha ileri hedefler koyarak yolumuza devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

 

Tüm bu duygu ve düşüncelerimle, halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Saygılarımla…

 

Haluk Ahmet GÜMÜŞ

CHP Balıkesir Milletvekili

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141