• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Muğla 25 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 28 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

177'yi arayarak ormanlarımızı, insan hayatını kurtarabilirsiniz

177yi arayarak ormanlarımızı,  insan hayatını kurtarabilirsiniz
Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, teşkilatına 'artık uyumak yok' çağrısı yaptı, vatandaşlara ise “üç tuşabasarak insan hayatını ve ormanlarımızın geleceğini kurtarabilirsiniz” diyerek 177 ihbar hattını hatırlattı.

177'yi arayarak ormanlarımızı,

insan hayatını kurtarabilirsiniz

 

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, teşkilatına 'artık uyumak yok' çağrısı yaptı, vatandaşlara ise “üç tuşabasarak insan hayatını ve ormanlarımızın geleceğini kurtarabilirsiniz” diyerek 177 ihbar hattını hatırlattı.

Orman Genel Müdürlüğünce düzenlenen Orman Yangınlarıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı, Marmaris'teki D Grand Azur isimli gerçekleştirildi. Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, toplantıdaki konuşmasında Türkiye 'deki turizm bölgelerinin orman yangınlarından cansiparane korunması gerektiğini söyledi.

Üzmez, orman yangınlarında yer alan ekip ve  kullanılan ekipmanın en iyi şekilde organize edilmesi için yangınla mücadele komisyonu kararları alındığını hatırlattı.

Üzmez, Orman Genel Müdürlüğünün helikopterinin, dozerinin, çalışanın yanı sıra diğer kurum ve kuruluşların gücünü de yanlarına alarak yangınlarla mücadele etmeyi planladıklarını ifade etti. Üzmez, Türkiye'nin dünyanın en ileri yangın teknolojisini kullanan ülkelerinden biri olduğunu da belirtti.

Turizm bölgelerine daha fazla önem verdiklerine işaret eden Üzmez, şöyle konuştu:

"Orman Genel Müdürlüğü, ülkemizin göz bebeği turizm bölgelerini cansiparane korumak zorunda. Dünyanın başka yerinde ne Marmaris ne Bodrum ne de Antalya var. O zaman sadece orman gözüyle değil, Türkiye'nin kültür ve turizmi gözüyle baktığımızda orman yangınları çok daha önem kazanıyor. Bundan dolayı Genel Müdürlüğümüz, her yangın sezonu öncesi 'Acaba neyi daha çok geliştirebiliriz ve etkin kullanabiliriz'in çabası içerisinde."

Üzmez, Türkiye'nin turizmde marka olabilmesi ve yeşil alan bakımından diğer ülkelerden geri kalmaması için üzerilerinde çok büyük yük bulunduğunu, teşkilatının bunun bilincinde olduğunu kaydetti. 

İsmail Üzmez, toplantı arasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

7/24 MESAİ

“Ayrık uyumak yok. Tüm birimlerimiz 7 gün 24 saat görevde olacak. Ormanlık alanların her metrekaresini korumak için 19 bin personelimiz ve ekipmanlarımızla mücadele edeceğiz. Valilikler bünyesinde oluşturulan Önceliğimiz elbette, yangının çıkmamasını sağlamak. Bunun için ilkokullardan başlayarak toplumun her kesimini bilgilendirip, bilinçlendirmeye uğraş veriyoruz. Yangın çıktıktan sonra başarının sırrı ise erken müdahaleden geçer. Alevler büyümeden yangın küçükken kafasını ezmek, söndürmek ilk hedefimiz.”

 

ÜÇ TUŞA BASARAK CAN KURTARABİLİRSİNİZ

Ormanların korunarak gelecek nesillere aktarılması için toplumun her kesimine tüm vatandaşlara da görevler düştüğünü ifade eden İsmail Üzmez,

'' Vatandaşlarımızın, en ufak bir duman gördüklerinde 'Alo 177' ihbar hattını aramalarını istiyoruz. Bir telefonla, üç tuşa basarak insan hayatını ve ormanlarımızın geleceğini kurtarabilirsiniz. 77 milyonun, bizim 'gözümüz ve kulağımız' olmasını bekliyoruz.  'Bana ne' demeden ormanlarımıza hep beraber sahip çıkmalıyız'' dedi.

 Orman bölge ve meteoroloji müdürlerinin yanı sıra orman işletme müdürlerinin de katıldığı toplantıda, yangınla mücadelede alınması gereken önlemler ve gelişen teknolojinin sağladığı olanaklar konuşuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141