• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • Muğla 8 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

15 Temmuz Marmaris Şehitleri Kampüsü

15 Temmuz Marmaris Şehitleri Kampüsü
MTMYO yerleşkesinin ismi değiştirildi:15 Temmuz Marmaris Şehitleri Kampüsü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu’nca (MTMYO) geleneksel olarak düzenlenen ‘Aşure Günü’nün 5.’si gerçekleştirildi. MTMYO Müdürü Zekeriya Bingöl, yüksekokul kampüsüne, “15 Temmuz Marmaris Şehitleri” adının verildiğini söyledi.

 

 

MTMYO önündeki parkın ev sahipliği yaptığı ‘Aşure Günü’ne yüksekokulun öğrencileri, öğretim elemanları ve yöneticilerinin yanısıra aralarında Kaymakam Celalettin Yüksel, Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Ülgen ile İçmeler eski Belediye Başkanı Zeki Eren’in de aralarında bulunduğu kalabalık topluluk katıldı.

Öğretim görevlileri ve öğrencilerin okulun mutfağında hazırladığı pilav ve aşurenin katılımcılara dağıtıldığı etkinlikte, ilahiler söylendi.

Bu arada Kaymakam Yüksel ve MTMYO Müdürü Zekeriya Bingöl de birer konuşma yaptı. Zekeriya Bingöl,  ilk olarak Yüksekokulun kurulduğu 2012 yılında mütevazi bir şekilde organize ettikleri Aşure Günü’nün 5.’sini gerçekleştirmekten ötürü memnun olduklarını belirterek, “ Her yıl bir önceki yıla göre etkinliğimizi ve katılımcımız artarak bugüne geldik. Yaptığımız etkinliklerimizde siz dostlarımız bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Bu Yüzden hepinize teşekkür ediyorum. Bu etkinlikler ve Aşure günümüz sizlerle daha güzel” dedi. 

15 Temmuz gecesi ülkenin, devletin, birliğimiz ve beraberliğimizin ciddi bir tehlike ile karşı karşıya bırakılmasından ötürü, aşure gününü bu kez hüzün içerinde karşıladıklarını ifade eden Zekeriya Bingöl, “Ancak söz konusu tehdidi planlayan FETÖ terör örgütüne karşı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devletimizin her kademesinden direnç gösterilmiş, bu dirence vatandaşlarımızın gösterdiği katılım ve destek, ülkemizi büyük bir tehlikeden kurtarmıştır. Tüm dünyaya ders niteliğinde gösterdiğimiz demokrasi direnişimiz, 7’den 70’e herkesin birlikte katılımı ile vatan mücadelesine dönüşmüştür. Bu mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, Ailelere de sabırlar diliyorum.”

Bingöl, darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Marmaris- İçmeler’de konakladığını, hain FETÖ’cülerin de O’na suikast gerçekleştirerek demokrasiye darbe vurmak istediklerini kaydederek “Bu korkunç olay güvenlik güçlerimizin üstün başarısı ile sonlanarak tehlike bertaraf edilmiştir. Ancak bu sırada Marmaris’imiz maalesef iki şehit vermiştir” dedi.   Bingöl,  demokrasi mücadelesini başlangıcı sayılabileceğini belirttiği  İçmeler’de yer alan yüksekokul yerleşkesinin adının “15 Temmuz Şehitleri Kampüsü” olması için yaptıkları başvurunun Üniversite Senatosu tarafından kabul edildiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz de hain gecede, gerek Marmaris’te gerekse de yurdun diğer bölgelerinde şehit düşenleri sonsuza dek yaşatmak adına, Yüksekokulumuzun kampüsümüzün isminin 15 Temmuz Şehitleri Kampüsü olması için Üniversite Senatomuza başvura da bulunduk. Bu talebimiz, 05 Ekim 2016 tarihindeki Üniversitemiz Senatosu’nda görüşülmüş ve kampüsümüzün ismi, 15 Temmuz Marmaris Şehitleri Kampüsü olarak belirlenmiştir. Yüksekokul Kampüsümüz bundan böyle 15 Temmuz Marmaris Şehitleri Kampüsü olarak anılacaktır.

Vatan mücadelesi, günümüzde ülkemizin her karışında ve hatta sınır dışında da yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu mücadelede de askeri birliklerimize, polis güçlerimize başarılar diliyorum. Vatan sizlere minnettar.”

Zekeriya Bingöl,  Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu ve en kıymetli günü olduğunu belirttiği Aşure Günü hakkında bilgi verirken de şöyle konuştu:  

“Tarihte Aşure Gününde, birçok olay vuku bulmuştur. Bunların bazıları sevindirici bazıları da üzücü olaylardır.

Hz. Adem'in tövbesi bugün kabul olmuş ve Havva Annemizle buluşmuş,

Hz. Nuh’un gemisi tufandan bugün kurtulmuş,

Hz. Yunus balığın karnından bugün çıkmış,  

Hz. İbrahim Nemrud'un hazırlattığı ateşte bugün yanmamış,

Hz. İdris bugün canlı olarak göğe çıkarılmış,

Yine bugün Hz. Yakub oğlu Hz. Yusuf'a kavuşmuş ve gözleri açılmış,

Hz. Eyyub hastalıktan bugün iyi olmuş,

Hz. Musa Kızıldenizi bugün geçmiş,

Fir'avn ve askerleride Kızıldeniz'de bugün boğulmuş,

Hz. İsa’nın doğumu ve Yahudilerin elinden kurtulup göğe yükselmesi Cenabı Allah’ın izniyle hep bugün olmuştur.

İlk olarak Hz. Nuh tarafından tufandan sonra elinde kalan bakliyatla pişirdiği rivayet edilen aşure, bugün de adet olarak devam etmektedir.

Yukarıda bahsettiklerim güzel olaylardır. Ayrıca bir de tarihte bugün üzücü bir olay vuku bulmuştur ki, o da bizi derinden etkilemiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammedin Torunu, Hz. Hüseyin bu ayda şehit edilmiştir. Hz. Hüseyinin Kerbelada şehit edilmesiyle İslam alemini derin bir yasa boğmuştur. Bu ayda, Aşure yapıp dağıtmak güzel bir gelenek olarak yaşamımıza girmiştir. Aşure günü, aşure yapıp dağıtmak komşuluğu hediyeleşmeyi, insanlar arası güzel ilişkiler kurmayı sembolize eder.

Bizde bu adeti yaşatmak için Yüksekokulumuzda her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Aşure gününün 5. cisini gerçekleştiriyoruz. İnşallah Yüksekokulumuz var olduğu sürece de bu güzel geleneği devam ettireceğiz.

Bugün buradaki etkinliği gerçekleştiren öğrencilerime, Akademik ve idari personelime, bize ikramlarımıza katkı sağlayan Elegance Otel Yetkileri ile Ümit ve Nurşen Kızıla,  Ünilever firması yetkililerine teşekkür ediyorum.

Şimdiden hepinize Afiyet olsun.”

Bingöl, Aşure Günü’nü önümüzdeki yıllarda da geleneksel olarak düzenlemeyi sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Kaymakam Yüksel de Zekeriya Bingöl’ün belirttiği kampüsün isim değişikliğini memnuniyetle karşıladığının altını çizdi.  Yüksel, “Şehitlerin emanetlerini en iyi şekilde korumak ve adlarını yaşatmak hepimizin görevleri arasındadır. İlçemizdeki iki okula, iki caddeye ve bir hastaneye 15 Temmuz’da şehit olan polislerimizin adlarını verdik. O hain gecede suikastçılar emeline ulaşamadı. Hiç zaman da ulaşamayacak. Şehitlerimiz kalplerimizde her zaman yaşayacak" şeklinde konuştu. (Kürşat KESKİN)

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141