• BIST 9509.57
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

120 günlük bekleyişte son dönemeç

120 günlük bekleyişte son dönemeç
Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören 7 yaşındaki lösemi hastası Melis, bir hafta içinde Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ne nakledilecek ve aralık ayının 3. haftasında Almanya'dan uçakla getirilecek kemik iliğini için ameliyat masas

EFSUN YILMAZ - Ege Üniversitesi (EÜ) Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören 7 yaşındaki lösemi hastası Melis, bir hafta içinde Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ne nakledilecek ve aralık ayının 3. haftasında Almanya'dan uçakla gelecek kemik iliği için ameliyat masasına yatacak.

Kamuoyunda "Melis'e Kan Ver" ve "Melis'e İlik Lazım" kampanyalarının kahramanı Melis Akbaş, lösemiyi ameliyathanede yenmeye hazırlanıyor.

Medyada ve sosyal paylaşım sitelerinde geniş yer bulan Akbaş Ailesi ve minik Melis'in mücadelesine destek vermek isteyen 8 bin kişinin kan bağışında bulunmasının ardından uluslararası platforma taşınan kemik iliği arayışı, Almanya'dan gelen sevindirici haber ile son buldu.

Almanya'daki bir donör ile yüzde 90 uyum sağlanmasıyla Melis Akbaş için aralık ayının 3. haftası ameliyat tarihi olarak belirlendi.

- 4. kemoterapiyi aldı

Melis'in babası Bahadır Akbaş, 7 Ağustos'ta kızını hastaneye yatırdıklarını ve o günden bu yana evde 2 yaşındaki oğlu Arda Berat da dahil olmak üzere büyük zorluklardan geçtiklerini anlattı.

Melis'in şu andaki sağlık durumunun iyi olduğunu ve 4. kemoterapiyi tamamladığını söyleyen Akbaş, şöyle konuştu:

"Bu hafta içinde Melis, Ege Üniversitesi bünyesindeki Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'ne nakil olacak ve 17- 18 Aralık tarihlerinde de kemik iliği operasyonu gerçekleştirilecek. Şu anda gerekli tetkikleri yapılıyor. Tetkikler tamamlandıktan sonra nakli bekleyeceğiz."

Aradıkları kemik iliği bulunduğu için çok mutlu olduğunu kaydeden Akbaş, Almanya'dan uçakla getirilecek dokunun aynı gün Melis'e nakledileceğini belirtti.

Akbaş, kızının doğum günü olan 8 Aralık'ta küçük bir pasta ile aile üyelerinin katılacağı bir doğum günü kutlaması için doktorlardan izin isteyeceğine işaret ederek, "Asıl doğum gününü nakilden sonra kutlayacağım. Çok büyük bir parti olacak. Benim için mutluluk, oğlum ve kızımla sağlıklı bir şekilde hayata devam etmektir" dedi.

- Melis de başarmak istiyor

Melis'in ameliyat olacağını bildiğini ifade eden Akbaş, "Melis, sağlığı iyi olmadan hastaneden çıkmak istemiyor, bunu da başaracağını söylüyor. İstediği şeyler var, evine gelmek, arkadaşlarıyla buluşmak ve oynamak istiyor" diye konuştu.

Oğlunun evde, eşi Sevil Akbaş'ın hastane odasında kızının yanında, kendisinin ise hastane bahçesinde 120 gündür beklediğini dile getiren Akbaş, "Bizim için çok zor oldu. Çok sıkıntılı günler atlattık, İnşallah artık sevinçli haberler alacağız" dedi.

Desteğini esirgemeyen herkese teşekkür eden Akbaş, üniversite öğrencilerinin aralarında topladıkları parayla aldığı oyuncakların da moral vermek için arayan dostlardan gelen telefonların da çok önemli olduğunu dile getirdi.

Akbaş, Galatasaray taraftarı olan kızının kulüp yetkilileri tarafından gönderilecek takım formasını da heyecanla beklediğini vurguladı.

Melis ile başlayan kampanyanın başarıya ulaşacağını, toplanan kan örneklerinin kurulacak kemik iliği bankasında değerlendirileceğini söyleyen Bahadır Akbaş, "Kemik iliği bekleyen 400 çocuk var, umarım tüm çocuklar sağlığına kavuşur" diye konuştu.

Muhabir: Efsun Yılmaz
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141