• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

1. Uluslararası Bodrum Moonlight Festivalı Başlıyor

1. Uluslararası Bodrum Moonlight Festivalı Başlıyor
Bodrum, 1. ULUSLARARASI BODRUM MOONLIGHT FESTİVALİ’ ne ev sahipliği yapacak. Önemli sanat topluluklarının yer aldığı festivalde Türkiye’ den tiyatro toplulukları ve çeşitli ülkelerden sevilen sanatçıların dans gösterileri ve konserleri olacak.
Bodrum Kalesi ve Bodrum Antik Tiyatrosu  1. Uluslararası Bodrum Moonlight Festivalinin ilk yılında ülkemizde popüler olan    “ZAZ “ gibi  Türkiye den ve dünyadan starları ağırlamaya hazırlanıyor

 

DEEPART şirketinin projesi olan  1.  Uluslararası Bodrum Moonlight Festivali Bodrum Belediyesi işbirliği ile Bodrum Kalesin'de ve Bodrum Antik Tiyatrosunda gerçekleşecektir. Festival programında tiyatro, müzik, dans, resim sergisi gibi sanatsal performansları  yer alacaktır. 1.  Uluslararası Bodrum Moonlight Festivali  Sadri Alışık Tiyatrosu “Yatak Odası Dialogları”( Levent Ülgen - Goncagül Sunay), “Dostlar Tiyatrosu; Yaşamaya Dair” (Genco Erkal – Tülay Günal), “Kumbaracı Tiyatrosu; Kimsenin ölmediği bir günün ertesiydi” (Sumru Yavrucuk) ,  İngiltre’den ‘’12 Tenor’s’’,  İrlanda’dan ‘’Spirit of the Ireland’’ ve Fransa ‘dan ‘’ZAZ’’ gibi Yurt içi ve yurt dışından gelen seçkin sanatçılardan oluşacak.

DEEPART şirketinin organize ettiği  ve 1.  Uluslararası Bodrum Moonlight Festivali ni  sanata gönül veren sanatçı  ekibi ile oluşturan proje sahibi, Festival   DİREKTÖRÜ  Özden DİNDAR ,‘’Amacımız tüm sanatsal anlatımının bir arada olduğu sanat festivali yaratarak, sanatın evrensel dili ile izleyenlere seslenmektir. “ diye belirtti. Ayrıca Bodrum sanat anlamında Ege’nin çekim noktası haline getirilerek, yurt içi ve yurt dışından gelen seçkin sanatçılardan oluşacak etkinlik takvimiyle, turizm ve eğlencenin merkezi olan Bodrum’a farklı ve alternatif bir değer kazandırmayı hedeflediğini vurguladı. ÖZDEN; Kaygı ve korkularımızı, umut ve aydınlığın gücü ile silkelemek, güzeli, düşüncenin özgürlüğü ile anlatmak istiyoruz. Ağıt yakan rüzgar, yarım adadan sahnemize  ‘’özün özü’’olarak esecek… doğadan aldığına doğanın yarattığı ‘’moonlight /ay ışığı’’ ile ışık tutup doğaya geri vermek üzere karşınızda olmayı planlıyoruz. Ay’ın ışığı ile aydınlanmaya, barış çağrısını daha yüksek haykırarak kardeşçe yaşamak için insan sevgisini ve yaşamı bir kez daha bizim sahnemizden keşfetmeye davet ediyoruz herkesi…’’ diye ilave etti.

 

 1.  Uluslararası Bodrum Moonlight  Festivali Programı;

 

3 Eylül – 10 Eylül tarihleri arasında Bodrum Kalesi ve Bodrum Antik Tiyatro da  düzenlenecek olan festival, 1. yılında birbirinden değerli sanatçıların  katılımıyla sanatseverlere seslenecek;

1.  Uluslararası Bodrum Moonlight Festivali nin ilk ayağı olan BODRUM KALE KUZEY HENDEĞİ nde Tiyatro günleri SADRİ ALIŞIK TİYATROSU ‘’YATAK ODASI DİALOGLARI‘’nın performansı ile başlayacak,  Birol Güven'in yazdığı, Galip Erdal'ın yönettiği Yatak Odası Diyalogları adlı tiyatro oyunu,  3 Eylül Çarşamba akşamı saat 21:30 da…

Sumru YAVRUCUK'un yönetip oynadığı KUMBARACI TİYATROSU  “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi” oyunu ile  4 Eylül Perşembe akşamı sahneleniyor.

 BODRUM KALE KUZEY HENDEĞİ ndeki programın son Tiyatro oyunu  Genco ERKAL'ın Nazım Hikmet tutkusunun ürünü olan “YAŞAMAYA DAİR”  adlı müzikli gösterisi, 5 Eylül Cuma  akşamı  BODRUM KALE KUZEY HENDEĞİ nde  tiyatroseverlerle buluşuyor.

1.  Uluslararası Bodrum Moonlight Festivali nin  ikinci ayağı olan ve Bodrum Antik Tiyatro da düzenlenecek olan gösterilerinde  İlk kez Türkiye de konser verecek olan   West End ve Broadway müzikallerinde başrol oynayan tenorlardan kurulu dünyaca  ünlü  İNGİLTERE  den ‘’12 TENORS’ ' 8 Eylül Pazartesi akşamı sahne alacaklar…

 9 Eylül Salı gecesinde   İrlanda’nın efsane dans grubu “SPIRIT OF THE IRELAND  IRISH DANCE”  Bodrum Antik Tiyatro da enfes dans gösterileri ile  gelen seyircilere muhteşem bir gece yaşatacaklar.

Ve festivalin  kapanış gecesinde Buğulu sesi ve sıra dışı duruşuyla  ve “Je Veux” parçası ile “En Beğenilen Fransız Şarkıcı” ünvanının sahibi genç müzisyen, büyülü kişiliği, enerjik sesiyle    “ZAZ “ kendi orkestrası ile  10 Eylül  Çarşamba akşamı   Bodrum Antik Tiyatrosunda sahne alacak.

Festival Biletleri Biletix'te satışta

 “Kral POP Radyo “  nun  medya sponsoru olduğu ve 3-10 Eylül  arasında yapılacak 1.  Uluslararası Bodrum Moonlight Festivali nin biletlerinin  satışına Biletix'te başlandı.   Zengin bir  programa  sahip olan 1.  Uluslararası Bodrum Moonlight Festivali nde yurt dışından önemli sanatçıların dışında  Türkiye'nin yetiştirdiği ve sanatlarını uluslararası alanda sürdüren önemli değerler de festivalde yer alıyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141